Konditor

Konditor

Som konditor på ett mindre bageri eller konditori har du ett fåtal maskiner till din hjälp och du utför de flesta arbetsmomenten för hand. Du mäter upp ingredienser, blandar, vispar, utformar dina bakverk, gräddar och dekorerar. Att utforma och dekorera bakverk kräver blick för färg och form. På konditorier kan du som konditor även baka matbröd. 

Se gärna en kort videofilm "Bli bagare eller konditor!" - här>> är snabblänk till filmen.

Se gärna information om flera yrken: förslagsvis i första hand om yrken Frukostvärd/frukostvärdinna>>, Köksbiträde>> och Storköksbiträde>>, Bagare>>, Chokladmästare>>, Cafébiträde>> och Färdigmatlagare>>.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskoIans Restaurang- och Iivsmedelsprogrammet, inriktning Bageri och konditori. Motsvarande utbildningar kan finnas inom Komvux, vuxenutbildningen. Påbyggnadsutbildnngar kan finnas inom Yrkeshögskola.