BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs

 

BillerudKorsnäs

 

Dynamiskt arbete, därför valde Sara BillerudKorsnäs
Flera spännande somrar knöt ett starkt band mellan ingenjören Sara Christenson och BillerudKorsnäs. Idag utvecklar hon komplexa förpackningslösningar som utvecklingsingenjör.

Varför valde du BillerudKorsnäs?
Under min studietid på universitetet sommarjobbade jag hos BillerudKorsnäs på en av deras åtta produktionsanläggningar. Det som fick mig att söka tillbaka efter examen var friheten att påverka min egen yrkesroll. Jag började på ett vikariat men gavs efter åtta månader möjligheten till en fast anställning som utvecklingsingenjör.

Vad gör en utvecklingsingenjör på dagarna?
Att jobba som utvecklingsingenjör är både roligt och utvecklande, ingen dag är den andra lik. Jag jobbar idag med att finna nya lösningar för förpackningar inom wellpappindustrin med hjälp av produkter producerade av BillerudKorsnäs.

Vilka utmaningar möter du i din tjänst?
Wellpapp. Det är ett otroligt komplext material och vi jobbar hela tiden mot att bättre förstå uppbyggnad och funktionalitet med produkten. Förutsättningarna för wellpapp börjar med bra råvaror och mitt jobb är i mångt och mycket att se till att bygga upp wellpappen så den får bästa förutsättningar för vad den senare ska användas till.

På vilket sätt är BillerudKorsnäs en unik arbetsgivare?
BillerudKorsnäs är ett företag med mycket driv och framtidstro – vi producerar och levererar varor inom skogsindustrin med stort hållbarhetsfokus. På dagens marknad finns ett stort behov av medvetna och lösningsorienterade förpackningar – jag tror därför att BillerudKorsnäs är ett företag att tro på när det gäller jobb och framtid.

Ditt råd till studenter som ska ut i arbetslivet??
Våga och vinn! Sök även jobb i en annan industri eller utanför det egna området – vem vet vad som egentligen passar innan man har prövat? Man kan alltid söka!

 

Hos oss finns möjligheter till att praktisera, sommarjobba, skriva exjobb etc.  

Mer information om oss hittar du här:
Youtube
Karriärhemsida
LinkedIn 
Twitter