Lär av bemanningsföretagen

Lär av bemanningsföretagen

Publicerat den

Bemanningsföretagen blir allt fler, de nyanställer och påverkar i större utsträckning arbetsmarknaden. Som alltid när det sker förändringar tycker vissa att deras roll är bra, medan andra motsätter sig och vill återgå till hur det var förut. Oavsett hur vi känner för bemanningsföretagen så har de stor inverkan på arbetsmarknaden. Traditionella, långsiktiga anställningar byts successivt ut mot kortare projektanställningar. Vi går mot större flexibilitet och därmed större osäkerhet.

Personligen tror jag detta är en trend som kommer hålla i sig, och därför tyckte jag det var intressant att närmare undersöka vilka lärdomar vi som unga kan dra av bemanningsföretagen. Vad kan vi lära oss av bemanningsföretagen, och hur kommer de påverka arbetsmarknaden framöver? Vilka trender ser de? Vi bad några av de stora bemanningsföretagen att berätta mer för oss om hur de ser på dessa frågor.

Hans Makander – MANPOWER:
”Det finns ett stort sug efter svensk arbetskraft utomlands. Vi svenskar anses duktiga och vi är bra på engelska. Är man ung och vill jobba utomlands finns alla möjligheter. Folk som är bra på språk, framförallt nordiska språk, kommer också att bli eftertraktade. En trend är att de som skaffar sig hög utbildning behöver specialisera sig mer. De yrkesgrupper det är mest brist på i hela världen, och även i Sverige, är utbildade hantverkare som svetsare, målare, snickare och plåtslagare. Det visar vår globala undersökning. På andra plats i Sverige kommer yrkesförare, typ lastbilschaufförer och truckförare. Sedan följer säljare, ingenjörer, tekniker och på sjätte plats lärare som är ett nytt bristyrke. Det saknas också sekreterare och administrativ personal. Och projektledare, sådana om är certifierade. På nionde plats kommer IT-personal som exempelvis programmerare, supporttekniker och systemtekniker. På tionde plats bland bristyrken i Sverige ligger kockar. Ett annat bristyrke i framtiden kommer att vara chefer. Varken 80-talisterna eller 90- talisterna verkar särskilt intresserade av att bli chefer, samtidigt som näringslivet skriker efter bra chefer.”

Fredrika Schartau – POOLIA:
”Vuxenvärlden gjorde en dundertabbe i början av 2000-talet. Då sprack IT-bubblan och massor med unga människor skrämdes bort från IT-utbildningarna av okunniga vuxna. Nu finns det ett enormt sug efter duktig personal inom hela IT-branschen. Det kommer att skapas massor med spännande jobb i framtiden, yrken som vi i dag inte ens vet om att de finns. Vem kunde ens stava till webmaster för några år sedan? Allt fler jobb i framtiden kommer att vara i gränslandet mellan olika yrken. Som exempelvis IT och ekonomi, IT och teknik inom vården, medicinteknik och naturvetenskap och människa och teknik. Det måste  finnas människor som översätter tekniken och gör den tillgänglig för just människor. Om man inte vet vad man vill jobba med i framtiden är ett bra tips att satsa på IT. Det kommer aldrig att vara en bortkastad utbildning. Energi- och miljöområdet är också spännande, speciellt när vi ser vilka hot vi står inför globalt. I dag finns det också mer konkreta yrken där det finns stor brist på arbetskraft. Exempelvis löneadministratörer och redovisningsekonomer. Hur mycket företagen än automatiserar måste de ändå ha duktiga ekonomer som håller koll.”

Anna Ersholt – ACADEMIC WORK:

”Det är stor efterfrågan på personal inom IT-sektorn. Företagen letar efter allt från programmerare, systemutvecklare, back-office, IT-support och så vidare. Det är otroligt svårt att hitta kompetent IT-personal. De kända och populära företagen får många jobbansökningar i dag. Vad många kanske inte tänker på är att exempelvis även banker behöver IT-personal. Samma sak är det med ekonomer. En ekonom kan inte bara få jobb på stora revisionsbyråer och banker, de kan jobba i jättemånga branscher. De stora pensionsavgångarna gör att det kommer att bli stor brist på arbetskraft inom många branscher och yrken. Bygg-, energi- och tekniksektorn kommer att behöva anställa många. Både gymnasieingenjörer och de som läst till ingenjör på universitet blir efterfrågade. Inom vården kommer det att finnas gott om jobb i framtiden. Det kan vara bra att veta att våra kunder ser det som väldigt positivt att folk jobbat extra under tiden som de läst på universitetet. Det ger arbetslivserfarenhet och man utvecklas som person.”