Veckans yrke

Veckans yrke - Fastighetsvärd - vecka 8

 

Varje vecka presenterar vi ett nytt yrke! Det kan vara ett ovanligt yrke, ett yrke där det finns goda chanser till jobb eller kanske bara ett yrke som vi tycker verkar spännande!

Att arbeta som fastighetsvärd innebär ett stort ansvar och kontakter med hyresgästerna. Gillar du att ha varierande arbetsuppgifter? Då
 kanske fastighetsvärd är ditt framtidsyrke? 

Fastighetsvärden är fastighetsägarens "ansikte på fältet".  Jobbet är väldigt fritt och varierande. Man måste vara lite av en tusenkonstnär och kunna lösa olika problem.

Fastighetsvärden säkerställer att hyresgästerna känner sig trygga och nöjda i sin arbets- och boendemiljö. Fastighetsvärden har budgetansvar för sitt eget område och utför t ex besiktningar vid in- och avflyttning. Felsökning samt enklare justeringar och reparationer kan ingå. Service är ett viktigt ledord för en framgångsrik fastighetsvärd.

Egenskaper

Den viktigaste egenskapen är att vara social eftersom man hela tiden träffar nya människor. Det är även viktigt att vara ordningsam och att vara en kreativ problemlösare.

Utbildning

Idag kan du studera till fastighetsvärd på VVS- och fastighetsprogrammet (VF) som är ett nationellt yrkesprogram (gymnasiet). Utbildningen finns även på yrkeshögskolan.

 

Arkiv veckans yrke
v.33 UX-designer
v.34 Lantmästare
v.35 Copywriter
v.36 Rekryterare 
v.37 Butikschef
v.38 Plåtslagare
v.40 Inredningsarkitekt
v.41 Egen företagare
v.42 Skogsmaskinförare
v.43 Elkraftstekniker
v.46 Receptarie
v.47 Kock
v.48 Socionom
v.49 Bagare 

v.50 Cytodiagnostiker
v.51 Taxiförare
v.52 Besiktningstekniker
v.1 Rehabiliteringskoordinator
v.2 Väktare och soldat
v.3 Högskolelärare
v.4 Statistiker
v.5 Bussförare
v.6 Svetsare
v.7 Ingenjör