Veckans yrke v.51

Veckans yrke - Taxiförare - v.51

Varje vecka presenterar vi ett nytt yrke! Det kan vara ett ovanligt yrke, ett yrke där det finns goda chanser till jobb eller kanske bara ett yrke som vi tycker verkar spännande!

Vill du ha ett flexibelt arbete med varierande arbetstider? Vill du komma ut i arbetslivet snabbt? Du kanske vill jobba extra, deltid eller heldtid? dag eller natt? Då kanske taxiförare är ditt framtidsyrke? 

Att vara taxiförare innebär att man dagligen träffar många människor. Jobbet kan vara stressigt och kräver att man kan anpassa sig till nya situationer. Det är naturligtvis också viktigt att man tycker om att köra bil och har god lokalkännedom.

Att vara taxiförare är ett serviceyrke. Man möter dagligen många passagerare och det är viktigt att kunna anpassa sig efter situationen och bemöta passagerarna på ett trevligt sätt. Att vara serviceinriktad, flexibel och stresstålig är bra egenskaper för taxiförare. Eftersom man ansvarar för passagerarnas säkerhet under körningen, är det viktigt att också vara ansvarsfull och noggrann.

Som taxiförare är du antingen anställd eller egen företagare. Taxiförare kör inte bara privatpersoner utan även exempelvis färdtjänst, skolskjutsar och bud. De flesta resor är relativt korta och du kan arbeta när som helst på dygnet beroende på vad som passar dig själv bäst. Det gäller att du gillar att träffa nya människor, för det här är ett socialt serviceyrke. Självfallet älskar du att köra bil och du är duktig på att komma ihåg vägar och platser. Ibland kan det vara stressigt i trafiken, men du håller koll på läget och tar ansvar för allas säkerhet.