Enklare studentliv med appar

Enklare studentliv med appar

Publicerat den

Som student har du ofta mycket att tänka på, allt från föreläsningstider till tentor och grupparbeten. Här kommer en lista på åtta appar som kan underlätta för dig som är student. Många av apparna finns också tillgängliga som webbtjänst.

Google Drive
Du får tillgång till alla dina filer oavsett om du använder din smartphone, suftplatta eller dator. Alla filer som finns på Google Drive, video, foto och dokument säkerhetskopieras. Du kan på ett enkelt sätt bjuda in andra personer och låta dem se, skapa och redigare dina texter, filer eller mappar.
Pris: Gratis

OneDrive 
Microsoft One Drive - En app för att lagra filer online. Appen ger också möjlighet att dela filer med andra och låta dem redigera i befintliga och nya filer.
Pris: Gratis

Skype
Kostnadsfria videosamtal, röstsamtal och meddelanden.
Pris: Gratis

Evernote?
Evernote håller dig uppdaterad med anteckningar som synkroniseras på alla dina enheter. Appen hjälper dig att samla all information på ett ställe. På Evernote kan du både skriva, spela in och fota anteckningar för att sedan lägga upp dem på datorn.
Pris: Gratis

NE
På föreläsningar kan det förekomma ord och begrepp som du sedan tidigare inte är bekant med. Ofta innebär en ny kurs också nya begrepp som du inte hört tidigare. Då kan NE vara till hjälp, du kan slå upp samtliga ord och begrepp för att kunna fortsätta förstå föreläsningen.
Pris: Gratis

Week-Cal
Week Calender är en användarvänlig kalender som ger en tydlig och detaljerad översikt över din vecka och din planering.
 Pris: 20 kronor

DropBox
DropBox är platsen för dina foton, dokument och andra filer - allt på samma plats.
Allt du sparar i DropBox säkerhetskopieras och blir tillgängligt från alla dina enheter. DropBox kan också användas för att skicka stora filer till andra.
Pris: Gratis

Mecenat
Mecentat-appen förbättrar din ekenonomi! Mecenatkortet ger tillgång till studentrabatter på både produkter och tjänster från flera varumärken. Tack vare appen behöver du inte längre ha tillgång till det fysiska kortet för att få tillgång till rabatterna.
Pris: Gratis