Äventyrare

Äventyrare

Att arbeta som äventyrare bygger på att leva sin dröm.
Om du vill jobba som äventyrare krävs långa pass av hård träning, utbildning och inte minst - mod och en stark vilja att följa dina drivkrafter fullt ut.

Många äventyrare drivs av att testa sina gränser, framförallt fysiskt, och göra det utomhus. Devisen - "ingenting är omöjligt" passar bra in som beskrivning i sammanhanget.

Vill du jobba som äventyrare finns det olika sätt. Att jobba som till exempel guide vid extrem utförsåkning, som glaciärinstruktör eller rese- eller expeditionsledare till bergsklättringsområden är några förslag på vad du arbeta inom som äventyrare. Listan kan göras lång på olika äventyrliga resmål/aktiviteter som du kan guida människor till!

Att få garanterad månadsinkomst kan man som äventyrare i princip inte. Man söker sponsorer och föreläser, jobbar med annat och sparar pengar för att genomföra sina äventyrliga projekt. Sedan kan man skriva artiklar, böcker och annat (krönikor eller blogg) om sina äventyr och kanske kan man tjäna pengar på det. Men om man vill få månadslön, är inte äventyrare något yrke som passar. Som äventyrare chansar man med mycket, bIand annat med sin inkomst.

Utbildning

Det finns många sätt att utbilda sig inför ett äventyrligt liv. Som gymnasieutbildning finns det inget rätt eller fel, detta är mer en livsstil. Men det finns till exempel kurser inom äventyr och friluftsliv på bland annat folkhögskolor som ger bra kunskaper!

Nyttiga länkar
https://via.tt.se/pressmeddelande/svensken-drommer-om-att-bli

5 liknande yrke(n)