Agent inkommande turism

Agent inkommande turism

Yrkesrollen Agent inkommande turism fokuserar på ett kommersiellt tänkande med stor flexibilitet och förmåga att skräddarsy olika paket och arrangemang utifrån kundens/beställarens behov. Utländska arrangörer behöver en lokal representant i Sverige som dels fungerar som juridisk representant men som också kan hjälpa till med paketering, kontraktsskrivning, upplägg av aktiviteter och utflykter, informationsmaterial osv.

Som agent för inkommande turism ska man ha en bred kunskap om såväl Stockholms län som om det övriga landet för att kunna ta fram program/produktmix, kalkyler och rätt prissättning för olika beställare.

Den här yrkeskategorin (Agent inkommande turism) anställs bland annat av: resebyråer, incoming byråer/DMC, anläggningar, lokala turistbyråer med kommersiell inriktning, attraktions- och utflyktsarrangörer, mässor samt kryssningsagenter. Det finns också möjlighet för egetföretagande inom turismbranschen. Chanser att få anställning är goda pga efterfrågan på kompetent personal inom branschen ökar.

Visste du att...?
Sverige tar årligen emot ca 5 miljoner turister/besökare.

Nyttiga länkar
https://tillvaxtverket.se/statistik/turism - olika sorters statistik om turism;
tui/jobba-hos-oss - info om möjlighet till utbildning efter anställningen hos researrangören TUI;
www.vastsverige.com/turistradet
www.svenskaturistforeningen.se

1 liknande yrke(n)