Bemanningsplanerare

Bemanningsplanerare

Att jobba som bemanningsplanerare innebär att man ska kunna planera för bemanningen både på lång sikt med hänsyn till semesterperioder, men även på kort sikt om det kommer in akuta sjukskrivningar under samma dag.

Måste kunna förstå medarbetarna
För att jobba som bemanningsplanerare bör man som person vara social och utåtriktad och kunna prata med alla. Man måste också vara hjälpsam. Att ha empati är också viktigt eftersom man måste kunna sätta sig in i medarbetarnas situation på jobbet och i privatlivet när man ska göra ett arbetsschema.

Om man jobbar som bemanningsplanerare  är viktigt att att vara bra på att kommunicera, att vara hjälpsam och empatisk. Det är bra att ha erfarenhet med att jobba med människor sen tidigare.

Utbildning

För att utbilda sig till bemanningsplanerare kan man gå olika HR (human resources) program på högskolenivå. Man kan även ta olika fristående kurser. Men olika företag kräver ofta olika utbildningar, det är därför svårt att ge generell information om vilken utbildning man behöver skaffa sig för att kunna få anställning som bemanningsplanerare.
Det kan ibland också finnas möjlighet att få jobbet (i första hand sommarjobb eller kortare vikariat) utan en eftergymnasial utbildning, dvs med endast gymnasiekompetens "i bagaget".

4 liknande yrke(n)