CV-granskare

CV-granskare

Det finns tusentals olika sätt att utforma och strukturera ett CV*.

Vilket sätt man väljer beror på många olika saker, bland annat på vad man har för meriter, vad man vill göra och vilken tjänst man söker.

Det viktigaste är att ha en enkel och tydlig struktur så att läsaren lätt kan hitta i ditt dokument.

Som en "vanlig arbetssökande" som inte "proffs CV-skrivare" är det inte alltid så lätt att själv bedöma hur lättbegripligt och överskådligt CV-n är. Därför kan det vara bra att ta hjäIp av en professioneII CV-granskare, som kan rätta till de uppenbara felen som tyvärr kan smyga sig in i texten samt ge försIag på hur CV kan förbättras. Man kan också få tips på att ha flera olika CV och skicka de olika CV när man söker olika typ av tjänster.

CV-granskare kan vara anställda av fackföreningar, Arbetsförmedingen, rekryterings-/bemanningsföretag och kan också vara egna företagare/konsuIter. Ofta kombinerar man att vara CV-granskare med att samtidigt arbeta som studie- och yrkesvägledare, arbetsförmedlare, rekryterare, administratör eller jobbcoach.

CV-granskares arbetsuppgifter påminner i vissa avseenden om korrekturläsarens arbetsuppgifter. Se gärna yrkespresentationen Korrekturläsare>> och kika gärna även på andra yrken, förslagsvis i första hand på Rekryterare>>, Arbetsförmedlare>> och Jobbcoach>>.

Tips
Se >>en ca 10 min-lång video "Så lyckas du med anställningsintervjun".

Nyttiga länkar
www.workwide.se - svenska jobb utomlands;
https://soundcloud.com/snsinfo - lyssna på Podcast (längd ca 1,5 tim) om individuell lönesättning;
www.cv-guiden.se

________
*CV är en förkortning för det latinska uttrycket "curriculum vitae" som kan översättas ungefär som levnadsbeskrivning.  "Curriculum" är en sort "schema" eller "ordning, förteckning" och "vitae" betydet "liv" på latin.

För tips om hur man sätter ihop vinnande CV var god gå in på www.framtid.se/jobb/tips-nar-du-skriver-cv 

4 liknande yrke(n)