Fastighetsvärd

Fastighetsvärd

Att arbeta som fastighetsvärd innebär ett stort ansvar för kontakter med hyresgästerna.

Fastighetsvärden är fastighetsägarens "ansikte på fältet".  Jobbet är väldigt fritt och varierande. Man måste vara lite av en tusenkonstnär och kunna lösa olika problem.

Fastighetsvärden säkerställer att hyresgästerna känner sig trygga och nöjda i sin arbets- och boendemiljö. Fastighetsvärden har budgetansvar för sitt eget område och utför t ex besiktningar vid in- och avflyttning. Felsökning samt enklare justeringar och reparationer kan ingå. Service är ett viktigt ledord för en framgångsrik fastighetsvärd.

Liknande yrken och yrken som kan vara av intresse för dig som är intresserad av fastighetsbranschen: Bovärd/husvärd>>, Uthyrare>>, Fastighetsmäklare>>, Fastighetsmäklarassistent>>, Fastighetstekniker>> och andra yrken inom fastighetsbranschen>>.

Egenskaper

Den viktigaste egenskapen är att vara social eftersom man hela tiden träffar nya människor. Det är även viktigt att vara ordningsam, tålmodig och att vara en kreativ problemlösare.

Utbildning

Idag kan du studera till fastighetsvärd på VVS- och fastighetsprogrammet (VF) som är ett nationellt yrkesprogram (gymnasiet). Utbildningen kan även finnas på yrkeshögskolan.
I vissa fall kan man bli anställd med endast gymnasiekompetens och upplärd på arbetsplatsen.