Simlärare

Simlärare

Som simlärare kan man driva och ansvara för en simskola vid alla typer av bad.

Arbetet som simlärare på ett träningscentra kan kombineras med receptionsarbete och även med lokalvård. Det är ofta meriterande om man även kan ge gyminstruktioner och leda gruppträning.

Viktiga egenskaper hos dig som vill satsa på att bli simlärare är att man är en trygg person som är ansvarstagande, självgående, samarbetar bra i grupp och har en förmåga att inspirera och skapa positiv stämning hos såväl elever/kunder som hos övriga medarbetare (dvs hos dina kollegor).

För mer information se bI a Svenska IivräddningsssäIIskapets hemsida. Se gärna även andra yrkespresentationer, förslagsvis Militaryfitness instruktör>>, Receptionist>>, Lokalvårdare>> och Lärare>> samt Idrottslärare>> och Idrottstränare>>.

Utbildning

För att kunna arbeta som simlärare krävs det lägst en gymnasieutbildning men eftergymnasial utbildning med pedagogisk inriktning är mycket meriterande. Vidare krävs det goda kunskaper i svenska och engelska och ett stort intresse för träning och hälsa.

Konsumentverket har fastslagit föIjande: ”De teoretiska kompetenskraven hos badvärd ska minst vara SLS-utbildning poollivräddare, alternativt motsvarande kunskaper i L-ABCDE samt HLR, barn-HLR och dokumenterad kunskap i vattenlivräddning”.

Visste du att...?
I Sverige finns det "simskola för vuxna" (Självskyddskurser), som arrangeras av Svenska Livräddningssällskapet.

Nyttiga länkar
www.gih.se - Gymnastik- och idrottshögskolan är en specialiserad högskola med inriktning mot fysisk aktivitet, idrott och hälsa;
http://svenskalivraddningssallskapet.se/simskolor/simskola-for-vuxna
http://svenskalivraddningssallskapet.se/simskolor
http://svenskalivraddningssallskapet.se/drunkningsstatistik

7 liknande yrke(n)