Utbildningskonsult

Utbildningskonsult

Utbildningskonsulter arbetar med kunskap och utbildning. De kan göra det inom olika skolformer (inom grund- och gymnasieskola, folkhögskola, yrkeshögskola, högskola/universitet).

Utbildningskonsulter är ofta egna företagare och livnär sig på enskilda uppdrag. Innehåll i uppdragen kan variera, beroende på skolform och på viken tid under läsåret uppdraget ligger på - t.ex kan en utbildningskonsult hjälpa till med att genomföra gymnasieval, eller ge tips och råd för CV-skrivning, sammansättning av personliga brev och förberedelser inför intervjuer för studerande som är i slutet av sin yrkeshögskoleutbildning och ska snart ta yrkeshögskoleexamen och börja söka jobb.

Du som funderar på att satsa på yrket utbildningskonsult ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och trivas med flexibla arbetsuppgifter och varierande förutsättningar. Du är nödvändigt att vara mycket kommunikativ och anpassningsbar, pedagogisk och stresstålig.

Var god se även andra yrkespresentationer, t.ex Konsult>>.

Utbildning

Utbildningsbakgrund för utbildningskonsulter varierar men ofta har en utbildningskonsult högskoleutbildning med i första hand pedagogisk och i andra hand beteendevetenskaplig utbildningsbakgrund. Ofta är utbildningskonsulter i grunden utbildade Studie- och yrkesvägledare, Lärare eller Speciallärare/Specialpedagoger.

Nyttiga länkar
http://skolvarlden.se/webb-tv/torkel-klingberg-sa-tranar-du-dina-elever-till-battre-resultat