Webmaster

Webmaster

Som webmaster har du ansvaret för företagets information ut på Internet. Du ska se till att tekniken fungerar och att informationen är aktuell. Du bör både vara duktig på datorer och också ha en känsla för det "estetiska", inkI. stiI/design samt färg och form.

Yrkesinnehållet i arbetet som webmaster eller webbmästare kan variera mycket från arbetsplats till arbetsplats. Du kan arbeta som en mer teknikinriktad webmaster och ha ansvaret för funktion och uppdatering. Ibland ingår det i dina uppgifter att också ha ansvar för innehållet och bör ha både tekniska kunskaper och kunskaper om design och layout. Företaget kan också ha en särskild infomaster eller webbredaktör>> som redigerar och strukturerar informationen och ansvarar för innehållet på bIand annat företagets hemsida.

Visste du att...?
En ny yrkesroll (uppgift från maj 2017) som en it-kunnig person kan ha, är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Nyttiga länkar
www.datainspektionen.se

Du som är intresserad av detta yrket, kanske också är intresserad av andra yrken, försIagsvis:
Yrken inom Data & IT>>

Informatör>>

Kommunikatör>>

Pressansvarig>>

Ingenjör>>

UX-designer>>