Hundpsykolog

Hundpsykolog

Hundpsykolog är i grunden Hundbeteendevetare>> som inriktar sig i första hand på att arbeta med "problemhundar". Hundpsykologen har en bred kunskap och djup förståelse för hundarnas och människors beteende, för hundarnas träning och problem som kan uppstå.
Hen har också omfattande kunskaper i hur inlärning av hundar fungerar och vad man behöver tänka på när man tränar hundar inklusive träning med klicker.
Hundpsykologer utgår från vetenskaplig forskning som de omsätter till praktik så att hundägarna får full förståelse för inlärningsprinciperna och hur de fungerar. De arbetar ofta i nära samarbete med hundcoacher, djurskötare, djur/hundmassörer och veterinärer.

Läs också gärna om följande yrken:
Djurvårdare>>
Djursjukskötare>>
Veterinär>>
Hundbeteendevetare>>
Djurfysioterapeut>>

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Naturbruksprogrammet, inriktning Djur>> profil Hund. Vidareutbildning går man oftast hos privata utbildningsanordnare, där man själv betalar studerandeavgift. Det är vanligt att man först utbildar sig till Hundbeteendevetare och sedan går vidare till nästa steg: utbildning till Hundpsykolog. Passande utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan.

5 liknande yrke(n)