Djurmassör

Djurmassör

Vill du kombinera ditt intresse för djur med professionell kompetens? I så fall kanske yrket Djurmassör är rätt yrke för dig!

Friskvård och rehabilitering för sällskapsdjur är en växande bransch med goda möjligheter, framför allt för den som vill starta eget men branschen i stort tror på ökad verksamhet och nyanställningar.

Andra yrken inom samma branch, förutom djurmassör, är bIand annat: djurnaprapat, djurakupunktör, djurkiropraktor, hundsim-instruktör och djurfysioterapeut

Som djurmassör kan man specialisera/profilera sig som Häst- och/eller Hundmassör eller så är man "generalist inom djurmassage", dvs har kunskap i hur man masserar olika sorters djur och inte bara hästar och hundar. 

Häst- och hundmassage är dock mest vanigtförekommande typer av djurmassage i Sverige. 

Utbildning

För samtliga yrken i gruppen friskvård/rehabilitering av djur är det önskvärt, men inte nödvändigt, att man har en grundutbildning som djurvårdare, samt någon form av påbyggnadsutbildning dvs en specialistutbildning inom ett eller flera områden.

Det finns flera utbildningsföretag med inriktning på friskvård för djur, främst för hundar och hästar men i viss mån även för katter och andra djur. 

Övrigt

Du som är intresserad av yrket djurmassör kanske vill kika på fler yrkespresentationer: Djurvårdare vid djurpark>>, Forskningsdjurvårdare>>, Djursjukskötare>> och Djurskyddsinspektör>>.

Mer information finns på http://axelsons.se/animal-massage-schoolwww.svenskahundmassageforeningen.se och www.fysioterapeuterna.se samt på Djurbranschens yrkesnämnds hemsida.

4 liknande yrke(n)