Personal shopper

Personal shopper

Personal shopper är oftast anställda av klädesbutiker för att hjälpa kunder att välja kläder, skor och accessoarer som passar dem bäst. Att boka in en träff med en Personal Shopper kan vara det mest effektiva sättet att förhöja din stil, look och garderob.

Personal shoppers gör en analys av kundernas unika behov, plockar fram förslag på kläder i butikerna, som kunden sedan får prova. Personal shoppers hjälper även med förslag på hur man ska tänka kring och bygga sin garderob, bland annat kan de hjälpa till med "garderobrensning" /efter överernskommelse med kunden och tidsbokning - åka hem till kunden och under några timmar tillsammans med kunden rensa i garderoben, dvs ge förslag på vilka kläder kunder bör behålla och vilka som hen kan göra sig av med/.

En annan arbetsuppgift som personal shoppers kan arbeta med är "Outfit Styling": när man behöver hjälp med en outfit för ett speciellt tillfälle såsom en fest, ett event eller ett viktigt jobbframträdande. Personal Shopper samarbetar med stylister, frisörer och make-up artister för att skapa helhetsimage efter kundens unika önskemål och behov och som är anpassad efter just det tilltänkta tillfälle /som t.ex studentfest, eller 20 års-födelsedag/.

För att lyckas i yrkesrollen som personal shopper behöver man erfarenhet av mode och ett säkert öga för vad som passar just den kunden och sedan vad som passar nästa kund. Genom att ta hjälp av personal shoppers sparar kunder tid, slipper felköp och tanken är också att kunderna ska dessutom ha trevligt under tiden de spenderar med sin "personal shopper".

Visste du att...?
Svenska hushåll spenderar circa 33 % av sina inkomster på shopping av detaljhandlingsvaror (det är den utgift som svenskarna lägger mest pengar på). Källa: Handelsrådet.

Nyttiga länkar
www.framtid.se/bloggar - förklaring på vad "gymnasiekompetens" är för ngt.

3 liknande yrke(n)