Trädgårdsingenjör

Trädgårdsingenjör

Trädgård är ett drömområde för dig som vill skapa kreativa och praktiska lösningar.
En trädgårdsingenjör har bred kunskap om växter och trädgårdsodling. Därför kan man arbeta inom många olika områden som har med odling att göra.

Trädgårdsingenjörer arbetar med växter och trädgårdsprodukter. Arbetet kan handla om allt från odling av olika växter och planering av trädgårdar till marknadsföring och försäljning.

Utbildade trädgårdsingenjörer arbetar ofta som trädgårdsmästare, kvalitetskontrollanter eller med försäljning av växter eIIer park-och/eIIer trädgårdsreIaterade produkter. Även eget företagande är vanligt.

Utbildning

Trädgårdsingenjörsexamen omfattar 120 högskolepoäng (heltidsstudier på högskolenivå under fyra terminer) och ges endast vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.
I utbildningen till trädgårdsingenjör kan man välja olika inriktningar som syftar till arbete inom olika delar av trädgårds- och odlingsbranschen. Körkort kan krävas för att få anställning, i första hand B-körkort (för personbil); har man C-körkort (för lastbil) är det en stor merit.

Nyttiga länkar
www.blomsterframjandet.se - är branschorganisationen med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskodlade krukväxter, lökväxter, utplanteringsväxter och tulpaner;
Kika också gärna på www.tradgard.org och www.dendrologerna.se samt www.naturvetarna.se

3 liknande yrke(n)