Industrielektriker

Industrielektriker

Är du intresserad av att hålla på med elektriska och elektroniska prylar, är du noggrann och tycker om att arbeta självständigt? Då kanske du är intresserad av att bli elektriker. Det finns många slags elektriker, industrielektriker är en.

Industrielektrikern installerar och monterar elektrisk utrustning och kontrollerar, underhåller och reparerar el- och automatikutrustningar i företagen. Man arbetar med både hög- och lågspänning och kan antingen vara anställd i ett industriföretag eller i ett installationsföretag och utföra uppdrag på olika industrier.

Se gärna en videofilm (längd 5 min 19 sek) om Joakim som jobbar som Indistrielektriker, här>> är snabblänk till filmen. 

Övrigt

Se information om ECY-certifikat och ETG-certifikat på www.ecy.com - som är ECY´s hemsida ( ECY = Elbranschens Centrala Yrkesnämnd). Här>>> är snabblänk till information om cerifieringen.

Visste du att...?
Ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens (moderna) betydelsen menas det med "Industriell tillverkning" att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas (ofta på fabriker).

1 liknande yrke(n)