Kosmetolog

Kosmetolog

En kosmetolog är en yrkeskunnig person i skönhetsbranschen, som planerar, genomför och marknadsför behandlingar av kundens ansikte, kropp, fötter och händer samt makeup.

Ofta deltar man i försäljningen av hudvårdprodukter och handleder kunder i egenvård av huden, genom att berätta hur produkterna ska användas samt hjälper till att finna en personlig stil.

Möjliga arbetsplatser för en kosmetolog är: kosmetologsalong, varuhus, Spa, ålderdomshem. Kosmetologer kan också vara anställda av importföretag. Många kosmetologer är egna företagare/konsulter.

Kosmetologer har mycket varierande arbete. De bygger nätverk inom olika branscher: bland annat hos plastikkirurger, andra sortens läkare, maskörer och make-up artister.

Utvecklingsmöjligheter är stora och man som kosmetolog "blir aldrig färdig". Eftersom man kommer i mycket nära kontakt med många människor, bör man tycka om att kommunicera samt inte ha ngt emot att röra vid människor. Man måste också vara tålmodig, flexibel, stresstålig och mycket serviceinriktad. En välutvecklad socialförmåga krävs samt att man gillar att sälja (eftersom en stor del av arbete går ut på att sälja produkter och behandlingar).

1 liknande yrke(n)