Löneadministratör

Löneadministratör

Är du noggrann och inriktad på att samarbeta och ge service? Tycker du om att skriva, göra beräkningar och hålla ordning på papper och dokument? Då kan arbetet som assistent vara något för dig.

Att du är assistent betyder att du assisterar, biträder eller ger service till en eller flera personer, t.ex en chef, en avdelning med handläggare eller försäljare. Men samtidigt kan du också ha ansvar för egna arbetsuppgifter och projekt. Som löneadministratör ingår löneadministration och bokföring i arbetsuppgifterna. Det kan vara du som räknar ut personalens löner och ser till att de blir utbetalda. Till din hjälp finns dataprogram för löneadministration och bokföring.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man blir upplärd på arbetsplatsen. För att få anställning kan olika krav ställas. Det som oftast ställs som krav är att man har lägst gymnasiekompetens och besitter vissa personliga egenskaper (som ibland kan testas med hjälp av personlighetstester i samband med  anställningsintervju eller som en separat del i anställningsprocessen). Eftergymnasial utbildning och språkkunskaper i fler språk än svenska och engelska är mycket meriterande.