På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Byggprojektledare Spela filmen

Byggprojektledare

Som byggprojektledare kan man arbeta både på företag som driver totalentreprenader och hos underentreprenörer.

Det finns flera olika arbetstitlar inom byggprojektledaryrket, bl.a projektavsvarig eller byggarbetsledare. Även andra arbetstitlar förekommer.

Att arbeta som byggprojektledare inom fastighetsutveckling innebär ett stort ansvar, och man måste vara drivande och ledande i hela processen, samt jobba långsiktigt.

Kundkontakten är en stor del av en projektledares vardag och en viktig pusselbit för att förstå och bemöta kunders behov, genom en konstruktiv och förtroendefull dialog.

Utbildning

Utbildningar som leder till att man kan få jobb som byggprojektledare finns både på högskolenivå (högskolor och universitet) och inom yrkeshögskolan. Ledarskapsutbildning ingår som en viktig del i utbildningar och man kan ha nytta av de kunskaper som man skaffar sig även i fall man senare i livet vill jobba i en annan bransch.

Arbetsmarknad

Behovet av att rekrytera byggprojektledare är stort i Sverige idag. Mycket stora pensionsavgångar väntas och arbetsmarknaden ser ljus ut.

Lön

Lönenivån varierar kraftigt, dels beroende på viIken arbetsgivare man arbetar för och dels också mycket på den anstäIIdes kompetens, dvs viIken utbiIdning man har och tidigare arbetsIivserfarenhet inom branschen.

Visste du att...?

... Arkitekturupproret delar varje år ut Kasper Kalkon-priset för Sveriges fulaste nybyggnation. 2017 blev priset tilldelat Nya kontorshuset vid Gamletullsgatan i Halmstad.
Källa: arkitekturupproret.se

Länktips

14 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.