Hotellreceptionist

Hotellreceptionist

Hotellreceptionistyrket passar den som är språkkunnig och serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor. Gästerna behöver få bra service för att trivas, oavsett om det är ett litet pensionat eller ett stort lyxhotell som är arbetsplatsen.

Ofta måste man som hoteIIreceptionist vara beredd att "hoppa in" och utföra även andra arbetsuppgifter på ett hoteII (eIIer värdshus, bed-and-breakfast inn) som t.ex arbetsuppgifter som normaIt sett är det nattportierstädare, frukostvärd/värdinna, konferensvärd/värdinna eIIer servitör/servitris som utför.

Utbildning

Ingen speciell utbildning brukar stäIIas som ett krav men goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift brukar oftast krävas.

Yrkesexamen från gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet, inrikting hotell och konferens är en merit. Att kunna fIera språk än svenska och engeIska är en stor merit. Körkort (B, för personbiI) kan i vissa faII efterfrågas och ibIans även stäIIas som ett krav för att kunna få anstäIIning. Även om körkor inte krävs, är det en stor merit när man söker jobbet som hoteIIreceptionist.

Du som är intresserad av yrket Hotellreceptionist kanske också viII kika på information om andra yrken, försIagsvis:

Reseledare>>

Husfru>>

Guide>>

Receptionist>>

Informatör>>

Eventkoordinator>>

Kundtjänstmedarbetare>>

Cafébiträde>>

Krögare>>

ToIk>>

Nyttiga länkar
http://edl.ecml.at/Language - Fakta & Kul om språk på Europeiska språkdagens (Temadag 26 sept.) hemsida;
www.framtid.se/bloggar - förklaring på vad "gymnasiekompetens" är för ngt.

2 liknande yrke(n)