Säljare hos grossist

Säljare hos grossist

Vill du vara den som hjälper personer och företag som kanske ska bygga om badrum eller kök? Arbetar du som säljare hos grossist fungerar du som rådgivare och hjälper till att hitta den bästa lösningen för kunden oavsett om det är en privatperson, en byggare eller ett större företag. 

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen som säljare hos grossist behöver man vara en positiv och driven säljare som vill syssla med att marknadsföra företagets sortiment till befintliga och potentiella (nya) kunder.

Det är viktigt att du är en mycket socialt kompetent och service-minded person. Du bör behärska svenska och engelska mycket bra i både tal och i skrift. Ytterligare språkkraven kan ställas om företagets kunder är eller förväntas vara från ett visst geografiskt område.

Körkort kan också ställas som ett av kraven för att få anställning, därför att man som säljare hos en grossist är ofta ute hos kunder/företag (i princip på daglig basis) och därför behöver kunna ta dig runt på ett snabbt och smidigt sätt. 

Anställningsvillkor vad det gäller lönen kan ofta erbjudas enligt följande: "Lön: Fast + Provision", vilket betyder att en del av lönen utgörs av en fast grundlön och andra delen är "rörlig" (provisionsbaserad). På så sätt är man garanterad viss "minimiinkomst" men kan samtidigt tjäna ganska mycket pengar om man är en duktig säljare.

Nyttiga länkar
www.framtid.se/bloggar - förklaring på vad "gymnasiekompetens" är för ngt.

1 liknande yrke(n)