Visual Merchandiser

Visual Merchandiser

Visual merchandiser kallas ofta för Dekoratör eller för Butikskommunikatör. Som Visual merchandiser arbetar du i huvudsak i butik. Din uppgift blir att förstärka och förtydliga koncept, varumärken och sortiment genom att bygga miljöer och exponera varor på ett säljande sätt.
Arbetet går ut på att hitta nya försäljningsmöjligheter genom att utveckla hur varorna i butiken presenteras. Som visual merchandiser arbetar man med kund- och försäljningsfokus. Syftet är att insatserna i varupresentation, skyltfönster och kampanjuppföljning ska märkas i butikens försäljningssiffror.

Som Merchandiser är du butikens ansikte utåt. Ofta ingår det i jobbet att ansvara för att avdelningar i butik alltid hålls fräscha, välfyllda och säljande. Dina insatser är mycket viktiga för att locka kunder till köp.
För att trivas i yrkesrollen är det viktigt att du har ett trevligt sätt och är bra på att "ta" människor men samtidigt trivs med att arbeta självständigt; att du är effektiv och noggrann, engagerad och drivs av att alltid åstadkomma ett bra resultat.

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas på högskolor/universitet eller inom Yrkeshögskolan. Körkort och tillgång till bil kan ställas bland kraven för att få anställning som visual merchandiser.

6 liknande yrke(n)