Cafebiträde

Cafebiträde

I cafébiträdets arbetsuppgifter kan diverse arbetsuppgifter ingå, lite beroende på vilken arbetsplats man är anställd på. Ofta ingår följande: kassaarbete, beredning av olika sorters kaffe, servering, diskning och städning. 

Arbetstider varierar och man kan vara beredd på att arbeta på kvällstid och under helger, det vill säga på de så kallade "icke-kontors tider".

För att trivas i rollen som cafébiträe bör man vara serviceinriktad, social, ansvarfull och stresstålig. 

Läs gärna information om andra yrken inom Hotell, Restaurang och Turism>> som t.ex: servitör/servitriskallskänkadiskare, krögare och kassabiträde/kassapersonal

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs (man kan bli upplärd på arbetsplatsen direkt) men att ha gått gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet eller en motsvarande utbildning på komvux (vuxenutbildningen) är mycket meriterande. Ofta ställer arbetsgivare "minimikravet" på "gymnasiekompetens", dvs att man har gymnasieexamen från ett valfritt program. Även körkort B (för personbil) kan ställas som kravet för att få anställning, därför att cafébiträde kan behöva hämta varor med bil.

3 liknande yrke(n)