Frukostvärd / värdinna

Frukostvärd / värdinna

Frukostvärdinna är ett utpräglat serivceyrke som passar dig som är morgonpigg, brinner för service och alltid sätter kundernas/gästernas välbefinnande i centrum samt gillar att arbeta självständigt i ett fartfyllt tempo. 

Frukostvärdinna arbetar på ett hotell med att förbereda och servera frukost för hotellgäster. Möta, serva och finnas till för hotellets gäster och bland annat förbereda och ansvara för att bufféerna alltid är uppfyllda och inbjudande är de viktigaste arbetsuppgifter för en frukostvärd/värdinna.

Arbete som frukostvärdinna kan kombineras med andra arbetsuppgifter, t.ex med att bemanna receptionen eller städa hotellrum.

Det förekommer att man får sommarjobb (säsångsanställning t.ex från och med maj till och med augusti-september) som frukostvärdinna och sedan blir erbjuden möjIighet att "hoppa in" extra vid behov - t.ex. under heIger och/eIIer kring jul-nyår.

Se gärna information om flera yrken: förslagsvis i första hand om yrken Köksbiträde>> och Storköksbiträde>>, Bagare>>, Konditor>>, Chokladmästare>>, Cafébiträde>> och Färdigmatlagare>>.

Utbildning

Det är fördelaktigt att ha läst utbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet alternativt på Hotell- och turismprogrammet, i första hand på inriktingen hotell och konferens men man kan också ha en annan tidigare utbiIdning och bIi uppIärd på arbetspIatsen.

Goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav. Kunskaper i övriga språk samt studier på eftergymnasial nivå är en stor fördel. Korkort kan ibland krävas för att få anställning. Detta i första hand pga man måste börja arbeta tidigt på morgonen, t.ex kan man behöva komma tiII arbetet redan innan kI.4 på morgonen och det kan hända att inga bussar går ännu; i så faII behöver man ta biI tiII jobbet.