Krögare

Krögare

Krögare är egen företagare/entreprenör>> inom restaurangbranschen. Ofta är krögare kock>>, sommelier>> eller serivtör/servitris>> alternativt kallskänka>> eller bagare/konditor i grunden.

Om man vill satsa på att bli körgare, är det viktigt att tänka på att simultanförmågan, social kompetens och förmåga/viljan att delega, dvs lita på den personal som man har anställt på sin restaurang är de avgörande egenskaper som kan utgöra skillnad på att lyckas eller misslyckas inom branschen.

De verksamma krögare säger att den enskilt vanligaste missuppfattningen om yrket är att det är glamouröst att arbeta på restaurang. Krögare menar att det är mycket hårt slit, mycket ansvar och ganska små "vinstmarginaler" som är krögarens vekrlighet i det dagliga arbetet men belöningen (förutom det ekonomiska som också är viktigt) blir nöjda restauranggäster och glad personal samt att man träffar många människor och kan utveckla och förvalta givande relationer med dem.

Krögare fattar dagligen många beslut som påverkar många människor och har med det ett stort ansvar gentemot sin personal och sina gäster.

Se gärna information om fler yrken: Dryckesexpert, Pizzabagare, ChokIadmästare, Dietist, Kostekonom.

Visste du att...?
Idag (uppgift från juni 2017) dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.

Nyttiga länkar
www.bocusedor.com - info om värdens mest prestigefyllda matlagningstävlingar;
www.vegetariskadagen.n.nu - inspiration och fakta om att äta vegetariskt;
www.iva.se/publicerat/dags-att-soka-till-mentorsprogrammet

4 liknande yrke(n)