Kostekonom

Kostekonom

Som kostekonom är det viktigt att man har intresse för mat och hälsa. Produktutveckling och ekonomi är också av stor betydelse då man ofta har ett ekonomiskt ansvar.

Kostekonomer kan ha många olika arbetsuppgifter. I huvudsak handlar arbetet om utveckling och produktion av mat och måltider, ofta som chef och arbetsledare inom storhushåll och restaurang.

Kostekonomer planerar och leder arbetet samt ansvarar för planering av en matsedel. I arbetet ingår också att se till att maten som serveras är god och näringsriktig och att måltidsmiljön är trevlig.

Se gärna information om flera yrken: förslagsvis i första hand om yrken Kock>>, Sommelier>>, Serivtör/servitris>>, Kallskänka>>, Krögare>>, Frukostvärd/frukostvärdinna>>, Storköksbiträde>>, Bagare>>, Konditor>>, Chokladmästare>>, Cafébiträde>> och Färdigmatlagare>>, Dietist>>, Nutritionist>> och Idrottsnutritionist>>.

Nyttiga länkar
www.vegetariskadagen.n.nu - inspiration och fakta om att äta vegetariskt;

 

1 liknande yrke(n)