Restaurangbiträde

Restaurangbiträde

Restaurangbiträdet har ett omväxlande arbete i köksmiljö. Ett sådant arbete kan vara en väg vidare till många olika yrken inom restaurang och storhushåll.

Du kan till exempel arbeta på café, snabbmatställen, restauranger, hotell, fartyg, sjukhus eller i skolor.

Dina arbetsuppgifter kan vara att ta emot betalning i kassa, servera, portionera upp mat och plocka disk samt att diska och städa. Du kan också ha enklare uppgifter i köket som att plocka fram och bereda mat, till exempel rensa och skölja. Ibland kan du själv laga till enklare rätter, grilla, göra smörgåsar eller brygga kaffe.

Se gärna information om flera yrken: förslagsvis i första hand om yrkenFrukostvärd/frukostvärdinna>>, Storköksbiträde>>, Bagare>>, Konditor>>,Chokladmästare>>, Cafébiträde>> och Färdigmatlagare>>.

Utbildning

Köksbiträden och restaurangbiträden blir oftast upplärda på arbetsplatsen.
Utbildning för arbete inom restaurangområdet finns inom gymnasieskolan på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbiIdning kan finnas inom Komvux, Vuxenutbildningen. Körkort kan krävas. Mer information om gymnasiestudier finns hos GymnasieGuiden.se

Visste du att...?
Det finns i genomsnitt 178 sesamfröm på en Big Mac.

3 liknande yrke(n)