Sportagent

Sportagent

Sportagent - är idrottarens representant i många olika sammanhang.

Gillar man att resa, att vara med där det händer mycket samt att träffa väldigt många olika människor över hela världen - då kanske är yrket Sportagent rätt val!

Det handlar mycket om att nischa sig mot den sport som man tycker är kul, och bli "varm i kläderna" eller "äta sig in" i branschen. En bra början är att lära sig "allt" om sport och skaffa sig de rätta kontakterna. Att vara bra på social kompetens och på att "ta" folk - är ett måste. Kunskaper i ekonomi är också nödvändiga samt viljan och formågan (talangen) att "branda" personer.

Utbildning

En bra utbildningsgrund för den som vill satsa på att bli en sportagent är att skaffa sig någon form av eftergymnasial utbildning inom marknadsföring. Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. På gymnasiet kan man gå ett valfritt program, men det är fördelaktigt att lära sig mycket om ekonomi och marknadsföring, därför är Ekonomiprogrammet att föredra framför andra gymnasieprogram.

Var god se även andra yrkespresentationer, förslagsvis börja med: Idrottsvetare>>, Idrottsmassör>>, Marknadsförare>>, Professionell idrottsutövare>>, Branding expert>>, Idrottskonsulent>>.

Nyttiga länkar
www.rf.se - Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation;
www.gih.se - Gymnastik- och idrottshögskolan är en specialiserad högskola med inriktning mot fysisk aktivitet, idrott och hälsa;
http://sok.se - Sveriges Olympiska Kommittés hemsida;
www.oru.se/en-evenemangsansvarig/sportmanager

3 liknande yrke(n)