Konferensvärdinna / konferensvärd

Konferensvärdinna / konferensvärd

Som konferensvärd/värdinna kan du till exempel arbeta på ett hotell, en kursgård, ett slott eller herrgård med konferensverksamhet. Du kan också arbeta på en dagkonferensanläggning. Före gästernas ankomst stämmer du av detaljer som till exempel vilka hjälpmedel man vill ha i lokalen, hur lokalen ska vara möblerad eller hur dags måltiderna ska serveras. Om du arbetar på en dagkonferensanläggning kan det i dina arbetsuppgifter infå att även boka hotellrum.

Konferensvärdens/värdinnas arbetsuppgifter kan innefatta olika typer av service kring konferenserna såsom till exempel påfyllning av material, kopiering, diskplock, viss städning, teknisk hjälp, servering av konferensfika och lunch och detaljplanering kring genomförandet av konferenser.

För att trivas i rollen som konferensvärd/konferensvärdinna ska man helst vara serviceinriktad "teamplayer" med glatt humör. Övriga önskvärda egenskaper är: stresstålig, flexibel och alltid ligger steget före samt den som ser hellre lösningar framför hinder.

Utbildning

Grundutbildning finns på Hotell och turismprogrammet som är ett av gymnasiets yrkesprogram. Lämplig vidare eftergymnasial utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

2 liknande yrke(n)